dobrodošli!

Naša nova web stranica se nalazi na
te-cooling.rs.

Hvala na poverenju,
Vaš Te-cooling tim

Primena - staklenici i plastenici

PRIMENA MISTING SISTEMA

Partneri

Normist sistemi pružaju ogromne prednosti u održavanju odgovarajuće temperature i klime unutar staklenika i plastenika bilo kojih dimenzija

plastenici

Misting sistemi igraju veoma važnu ulogu u održavanju klime unutar staklenika, plastenika i zelenih bašta. Takođe služe u održavanju odgovarajuće vlažnosti vazduha u uslovima prirodne ili veštačke ventilacije objekta.

U letnjim periodima brzo isparavanje vodene maglice koju proizvodi Misting sistem će znatno ohladiti objekat po principu isparavajućeg hlađenja, što znači da sitne čestice vode koje izlaze iz mlaznica odmah vezuju toplotu za sebe što uzrokuje isparavanje tih čestica vode i momentalno hlađenje vazduha. Istovremeno ovaj sistem povećava vlažnost vazduha u slučaju niskog nivoa vlažnosti vazduha u objektu.

Tokom zimskih perioda Misting sistemi takođe imaju svoju primenu. Sistem odžava odgovarajuću količinu vlažnosti vazduha u objektu čime sprečava dehidrataciju useva koju uzrokuje sistem grejanja u objektu.

plastenici

Standardno svi uzgajivači imaju problema sa niskom vlažnosti vazduha i visokim temperaturama. Ozbiljan problem se događa kada vlažnost vazduha u objektima padne ispod 30%. Biljke će patiti i usporiće im se vreme potrebno za oporavak i proces i brzina rasta. Mnogi uzgajivači staklenike, plastenike i zelene bašte zatvaraju tokom letnjih meseci dok ambijent i temperatura se ne poprave i spuste na prihvatljivi nivo.

Normist sistemi rade pod pritiskom od 1000 PSI, odnosno 70 bara i dizajnirani su da proizvode sitne čestice vode manje od 5-10 mikrona prečnika (tanje od ljudske dlake na glavi) što uzrokuje njihovo brzo isparavanje i vizuelni efekat magle.

Normist sistemi su LOW COST sistemi (sistemi koji imaju vrlo niske troškove)

Veoma niska cena održavanja Misting sistema u staklenicima i plastenicima je veoma važan aspekt, ukoliko ga uporedimo sa nekim drugim rešenjima kontrole klimatizacije.

Potrošnja stuje je jako mala (od ½ do 1 kW), laka i brza instalacija, vrlo mala potrošnja vode, dizajnirani su tako da rade sa veoma malo troškova uz minimalno održavanje.

plastenici

Prednosti Mist cooling sistem su:

TOTALNA KONTROLA SISTEMA

Normist sistemi mogu da izvršavaju bilo koji elektronski zadatak zahvaljujući specijalnim uređajima kao što su termostat, hidrostat, daljinski tajmer…

Sistem Normist efikasno utiče na povećanje proizvodnje i kvaliteta biljaka u staklenicima, osiguravajući visoku vlažnost vazduha (preko 90%).

Ovo je idealno rešenje ukoliko želite da 4 potpuno različita segmenta (ili objekta) želite da pokrijete našim TE cooling sistemima a da koristite samo jednu pumpu.

ekonomično rešenje za plastenike

Dakle, ukoliko na svom posedu imate 4 različita objekta (staklenik, plastenik, farma , kafić) i potrebna vam je pumpa protoka 200 l/min da bi sve objekte zadovoljili, ovim ekonomičnim sistemom vi nećete postaviti jednu pumpu protoka 200 l/min jer je to jako skupa pumpa, nećete ni postaviti 4 pumpe protoka 50 l/min ( 4x50 l/min =200 l/min) jer je to opet skupo kupovati 4 pumpe posebno za svaki objekat, vi ćete jednostavno instalirati SAMO 1 pumpu protoka 50 l/min i PLC programsku jedinicu koja će pomoću ventila da, na vremenske intervale (koje vi podesite) naizmenično snabdevati svaki objekat ponaosob.

Zar to nije ekonomično? 1 mala pumpa zamenjuje 1 veliku pumpu a obavlja isti posao.

I zašto se tu zaustaviti? Sada možete već da snabdevate i 8 objekata sa jednom pumpom, i 12, i 16 i 20... nema kraja, jer sve što je deljivo sa 4, pa i 3, pa i sa 3, pa i sa 2, sve se može napraviti ekonomičnijim… broj kombinacija je neograničen.

Primer:

Imate 15 objekata koje želite da rashladite ili povećate vlažnost vazduha u njima. Imate pumpu protoka 100 l/min. Imate 4 ventila i kontrolnu kutiju koja sve to reguliše. Kontrolna kutija se podesi na sledeći način:

  • Ventil 1: Objekti 1 i 2 – rashlađujemo ih 30 sekundi (za to vreme ostali objekti se ne tretiraju)
  • Ventil 2: Zatim, gase se objekti 1 i 2, pale se objekti 3, 4, 5 i tretiraju se 20 sekundi.
  • Ventil 3: Pumpa gasi objekte 3, 4, 5 i pali objekte 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 i njih tretira 60 sekundi.
  • Ventil 4: Gase se objekti 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 i pumpa tretira samo objekat 15 i to 10 sekundi.

Vesti

Te-heating

TE cooling od 2014. godine počinje da se bavi i sistemima grejanja Infracrvenim lampama koje momentalno povećavaju temperaturu i štede energiju.
Te-heating.rs

Novi sajt samo za ekskluzivne klijente

TE cooling pokrenuo novi sajt namenjen ekskluzivnim kupcima jer nudi specijalne proizvode samo za one sa najistančanijim ukusom.
Te-cooling.rs

Iznajmljivanje sistema u 2014.

U 2014. godini imate mogućnost da TE cooling sisteme iznajmite! Ukoliko imate neku posebnu priliku za koju Vam treba sistem samo na par dana, mi smo tu da dođemo, postavimo sistem i odnesemo ga!!