dobrodošli!

Naša nova web stranica se nalazi na
te-cooling.rs.

Hvala na poverenju,
Vaš Te-cooling tim

Primena - pijace i supermarketi

PRIMENA MISTING SISTEMA

Partneri

Normist misting sistemi uspostavljaju stanje optimalnog nivoa vlažnosti vazduha čime se sprečava i blokira proces dehidratacije održavajući hranu svežom duži vremenski period.

supermarket

Voće, povrće, riblji proizvodi, meso, sir sadrže u sebi veliku količinu vode. Do gubitka svežine i težine pomenutih proizvoda najčešće dolazi zbog njihove brze dehidratacije. Voda isparava zbog razlike u njenoj količini u samom povrću ili voću i količine vode u njihovom okruženju (suv vazduh). Svrha misting sistema je da povrati optimalan nivo vlage u vazduhu i smanji temperaturu okruženja čime se blokira proces dehidratacije/gubitka vode pomenutih proizvoda.

Misting sistemi bez problema mogu biti instalirani na policama gde se drže proizvodi ili čak i u frižidere pod uslovom da se koristi automatska kontrola vlažnosti vazduha.

Takođe, misting sistemi sprečavaju širenje neprijatnih mirisa u okruženje.

Kako funkcioniše?

supermarket

Normist sistem pod visokim pritiskom (70bara) pumpa vodu kroz vrlo sitne mlaznice čime se dobijaju tako fine čestice vode koje odmah isparavaju bez stvaranja vlage i tako održavaju vlagu i hladnoću u vazduhu.

Zbog ugrađenog tajmera, koji reguliše vremenske intervale rada sistema u sekundama, ultra laka maglica vode se emituje direktno na proizvode par sekundi cime se smanjuje dehidratacija i održava težina proizvoda i njegovo sveže stanje.

Dakle, pogodnosti misting sistema su:

supermarket

Gde sve može da se koristi Misting sistem:

GUBITAK TEŽINE PROIZVODA

Rezultat u idealnim uslovima -95%.

TE cooling od aprila 2012. godine je počeo da radi velike projekte rashlađivanja i orošavanja za gradske pijace a kao prva, nadamo se u nizu, je Limanska pijaca u Novom Sadu.

Pijaca Blok 44, Novi Beograd

Najveći projekat koji je izveo TE cooling!

Pijaca BLOK 44 je najveća pokrivena zelena pijaca u Srbiji. Objekat je veličine oko 4000 m2 i spada u jednu od najmodernijih pijaca takođe.

Instaliran je ogroman sistem od 700 dizni i postavljena je pumpa protoka 50 litara u minuti – RBL50.

Celokupan projekat je rađen u saradnji sa Institutom za termotehniku Beograd i po projektu i merenjima koji su izveli profesori tog fakulteta.

Pijaca Blok 44, Novi Beograd

Stručno mišljenje profesora Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Pijaca “Mirijevo” -  Beograd

Novi veliki projekat koji izvodi TE-cooling.

Beogradska pijaca - “Mirijevo” je pokrivena gradska pijaca površine 1300m2.

Instalira se najnovija tehnologija firme Idrobase- iz Italije i pumpa FOG60 Aperto protoka 21 l/minuti.

Ukupan broj dizni promera 0,2mm – 230 komada.

Celokupan projekat se radi u saradnji sa Institutom za termotehniku Beograd i po projektu i merenjima koji su izveli profesori tog fakulteta.

Pijaca “Mirijevo” -  Beograd
Pijaca „ Zeleni Venac“ – Beograd

Veliki projekat koji TE cooling izvodi u isto vreme kad i pijacu „Mirijevo“.

Beogradska pijaca – „Zeleni venac“ je pokrivena gradska pijaca površine 1200m2.

Instalira se najnovija tehnologija firme Idrobase- iz Italije i pumpa FOG60 Aperto protoka 21 l/minuti.

Ukupan broj dizni promera 0,2mm – 230 komada.

Celokupan projekat se radi u saradnji sa Institutom za termotehniku Beograd i po projektu i merenjima koji su izveli profesori tog fakulteta.

Pijaca „ Zeleni Venac“ – Beograd
Limanska pijaca – JKP “TRŽNICA“

Instaliran je sistem sa KKV36 pumpom, protoka 36 l/minuti i 400 dizni od 0,2mm – Komplet br.7 (Proizvodi). Takođe, kako bi se rešio problem kupola koje su jako velike i u kojima se stvara velika vrućina, instalirano je ukupno 4 velika industrijska ventilatora veličine 140x140 cm i na njih je postavljeno po 8 dizni od 0,2mm.

Svečano su sistem u rad pustili predsednik skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor JKP „Tržnica“ Dušan Bajić. Više o tome pročitajte ovde.

Limanska pijaca – JKP “TRŽNICA“
JKP Elan - Kovačica

Pijaca u Kovačici je veličine 1500 metara kvadratnih.

Postavljen je sistem sa 160 dizni i 2 pumpe RR4.

JKP Elan - Kovačica

Vesti

Te-heating

TE cooling od 2014. godine počinje da se bavi i sistemima grejanja Infracrvenim lampama koje momentalno povećavaju temperaturu i štede energiju.
Te-heating.rs

Novi sajt samo za ekskluzivne klijente

TE cooling pokrenuo novi sajt namenjen ekskluzivnim kupcima jer nudi specijalne proizvode samo za one sa najistančanijim ukusom.
Te-cooling.rs

Iznajmljivanje sistema u 2014.

U 2014. godini imate mogućnost da TE cooling sisteme iznajmite! Ukoliko imate neku posebnu priliku za koju Vam treba sistem samo na par dana, mi smo tu da dođemo, postavimo sistem i odnesemo ga!!